Werkzaamheden aan de Steenweg en Beersteeg in Zaltbommel

In de Steenweg en de Beersteeg vervangen we een rioolwaterpersleiding. Via deze leiding pompen we rioolwater vanaf het rioolgemaal aan de Steenweg, bij de Fordgarage, naar het hoofdgemaal van het waterschap aan de Beersteeg. De oude leiding is zo’n 50 jaar oud en gemaakt van asbestcement.

Voor een betrouwbare afvoer van rioolwater is het nodig dat deze vervangen wordt. De leiding vanaf de Beersteeg tot aan de Steenweg is al gelegd. In de loop van september volgt nog het resterende stuk persleiding richting het rioolgemaal aan de Steenweg bij de Fordgarage gelegd. In de week van 5 oktober ronden we de rioolwerkzaamheden af en nemen we de nieuwe leiding in gebruik.

Vervanging fietspad Steenweg

Gelijktijdig aan de rioleringswerkzaamheden vervangen we ook het fietspad langs de Steenweg. Dat doen we in twee delen. Het eerste deel is bijna klaar, in de week van 21 september gaat daar het asfalt op. Daarna volgt het tweede deel, deze fase duurt circa 2 à 3 weken. De asfalteringswerkzaamheden voor de 2e fase staan gepland rond 10 oktober.

nov 27, 2022

Wie herkent deze fiets?

Gemeente Zaltbommel
ZALTBOMMEL - De politie heeft deze fiets onder verdachte omstandigheden aangetroffen in…
nov 20, 2022

Minimumloon ruim 10% omhoog

Nieuws Bommelerwaard
Het minimumloon gaat met 10,15% omhoog per 1 januari 2023. Het kabinet wil met de…
veerpont verkeershinder Beersteeg Janssen de Jong Projectontwikkeling Klompenmakershof brandweer Delkant Waluwe Google Apple Exposure Notification gasleiding hennepknipperij JCVANKESSEL Kleinestraat Thijs de Torenwachterstraat De Vergt Doet