Uitbreiding fietsenstalling en P+R bij NS station Zaltbommel

Begin 2021 starten, als het weer het toelaat, de werkzaamheden voor de uitbreiding van de fietsenstalling en de P+R bij het NS station in Zaltbommel. Achter de huidige stalling komt een stalling met 192 extra plaatsen. In totaal is er dan ruimte voor zo’n 1400 fietsen. Naast de fietsenstalling komen minimaal 180 parkeerplaatsen.

Naar verwachting is het werk in april 2021 klaar. Tijdens het werk blijft de huidige fietsenstalling volledig bereikbaar.

Pak vaker de fiets

We willen het mensen gemakkelijk maken om te kiezen voor de fiets en/of het openbaar vervoer in plaats van de auto. Snel en gemakkelijk een plek in de stalling of op het parkeerterrein vinden draagt daar aan bij. Nu al maken veel mensen die in de buurt van Zaltbommel wonen en met de trein naar school of werk reizen gebruik van de parkeerplekken bij het station en de stalling. De aanleg van de Snelle Fietsroute (F2) tussen de NS-stations van Zaltbommel en ’s-Hertogenbosch zorgt vermoedelijk ook voor meer fietsverkeer. Naast het verhogen van de capaciteit van de stalling en de parkeerplaatsen maken we ook de fietsroutes sneller en veiliger. De fiets en het openbaar vervoer worden een aantrekkelijk alternatief. Zo kan iedereen vlot naar huis, school of werk reizen.

192 fietsen in de nieuwe stalling

In de stalling achter de huidige stalling komt plaats voor 192 fietsen. Omdat dit grondgebied van de NS is, sloten we een overeenkomst met NS. Wij financieren en beheren dit deel van de fietsenstalling. Het al bestaande gedeelte blijft in beheer van NS. Voor de fundering worden er betonpalen van circa 6 meter  in de grond geboord. Ondergronds komen voorzieningen voor elektriciteit en camerabewaking. Als de tegelverharding er in ligt, kan de stalling geplaatst worden.

180 groene parkeerplaatsen op P+R

De omgevingsvergunning en de waterschapsvergunning voor de aanleg van 180 parkeerplaatsen zijn al binnen. Halverwege januari kan, als het weer het toelaat, naar verwachting ook gestart worden met de aanleg van 180 parkeerplaatsen. De parkeerplaatsen komen tussen het bestaande terrein van de fietsenstalling en de A2. Er komen laadplekken voor elektrische auto’s op het bestaande terrein tegenover de bestaande fietsenstalling. We leggen ook een retentievoorziening aan. Dit is een brede ondiepe sloot waar bij hevige regenval het water in gebufferd kan worden. Op de parkeerplaatsen zelf komen grasbetontegels. Dit zijn open betonnen tegels waar het gras doorheen kan groeien. Dit geeft een groene uitstraling, bovendien kan regenwater sneller weglopen in de grond. Ook komen er ruim 20 bomen op het terrein voor het creëren van schaduw tegen de hittestress.

politie appartement Maayenbogerd De Poorterij Beersteeg kerkklokken getuigen gezocht android cryptocommunicatie tractorbanden financieel Over de Maas Joods Aakstraat François-Willem De Virieu