Automobilist (36) met rijverbod vanwege lachgasgebruik opnieuw betrapt achter stuur

Een 36 jarige inwoner uit Zaltbommel heeft wel een heel slecht begin van de week. De man was eerder bij een tankstation in Utrecht door de politie gecontroleerd waarbij hij openlijk lachgas ballonnen inhaleerde. De man kreeg een rijverbod van 24 uur opgelegd. Kennelijk vond de bestuurder het niet nodig om zich hier aan te houden en besloot toch om te gaan rijden.

Een half uur na de controle in Utrecht liep de man tegen de lamp. In Zaltbommel werd de bestuurder weer aan de kant gezet en aangehouden. Voordat de man werd aangehouden werd er nog even een nieuw ballonetje "aangebroken". Tegen de bestuurder is proces verbaal opgemaakt. Het OM zal de hoogte van de boete gaan bepalen. De man kan in ieder geval rekening houden met een boete van minimaal 500 euro die in het slechtste geval kan oplopen tot 2000 euro. Een rijverbod van minstens 3 maanden tot 5 jaar of levenslang behoort ook tot de mogelijkheden. Ook heeeft de politie een rijvaardigheidsonderzoek bij het Centraal Bureau Rijbewijzen (CBR) aangevraagd wat inhoud dat het CBR gaat kijken of dat de man nog geschikt is om een motorvoertuig te mogen besturen.

foto:politie.nl

nov 27, 2022

Wie herkent deze fiets?

Gemeente Zaltbommel
ZALTBOMMEL - De politie heeft deze fiets onder verdachte omstandigheden aangetroffen in…
nov 20, 2022

Minimumloon ruim 10% omhoog

Nieuws Bommelerwaard
Het minimumloon gaat met 10,15% omhoog per 1 januari 2023. Het kabinet wil met de…
De Groot Fresh Group woonadres wietkwekerij fietser Den Bosch THC Rossum huisslaaf Kweldijk storing Thijs de Torenwachterstraat Tweede wereldoorlog Prins Bernhardweg Dorpsraad Rosmalen