Politie plukt tot drie keer toe fietsster van snelweg bij Zaltbommel

ZALTBOMMEL - De politie Bommelerwaard kreeg donderdag 1 april omstreeks 17.15 uur meerdere meldingen binnen dat er een vrouw over de A2 bij Zaltbommel zou fietsen. Agenten van de politie Bommelerwaard zijn hierop met spoed ter plaatse gegaan om poolshoogte te nemen.
 
De politieagenten troffen inderdaad een fietsende vrouw aan ter hoogte van afslag Zaltbommel en hebben haar naar een veilige plek begeleid. De vrouw is door de agenten aangesproken en bekeurd omdat het fietsen over de snelweg levensgevaarlijk en verboden is. Omstreeks 19.00 uur kregen de agenten wederom een melding van een fietser op de snelweg en zijn opnieuw ter plaatse gegaan. Eenmaal ter plekke troffen agenten dezelfde vrouw opnieuw aan en hebben hebben haar wederom begeleid naar een veilige plek geleid. De vrouw is hier opnieuw aangesproken door de agenten en gewaarschuwd dat haar fiets in beslag zou worden genomen als ze nogmaals over de snelweg zou fietsen.
 
Omstreeks 20.45 uur werd de politie wederom gebeld over een mevrouw die fietste op de A2. Ditmaal is ze van de snelweg gehaald door de melder en naar een veilige weg gebracht. De agenten vonden het wel genoeg en wilde voorkomen dat ze weer de snelweg kon op fietsen. De fiets staat op dit moment dan ook op het politiebureau.
 
Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt voor het veroorzaken van gevaar/hinder op de weg. De officier van justitie zal later een beslissing nemen over de straf.

 

Industrieweg gymzaal De Hooge Wal steekpartij lantaarnpaal De Vrije Heeren coronatest Barbara Visser carbid N322 Delwijnsestraat Stichting met je hart strand vuurwek vaarbewijs kermis