Aanhouding bij ondermijningsactie, henneptoppen aangetroffen in Zaltbommel

ZALTBOMMEL - Vanochtend heeft er een actie plaatsgevonden op het gebied van ondermijning. De actie vond plaats bij een bedrijfspand op bedrijventerrein de Wildeman in Zaltbommel. Bij de actie is een 22-jarige inwoner uit de gemeente Vijfheerenlanden aangehouden. Er werden henneptoppen aangetroffen in een bedrijfsauto. De straatwaarde wordt hiervan geschat op 100 tot 150.000 euro. Ook werden er in het pand diverse goederen aangetroffen welke gebruikt worden voor de inrichting van hennepkwekerijen. Daarnaast werkte de Omgevingsdienst Rivierenland mee aan de controle welke bij twee panden diverse overtredingen van milieuwetgeving en het bestemmingsplan hebben geconstateerd.
 
Alle aangetroffen goederen zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De verdachte is ingesloten en zal worden verhoord door de recherche. Meerdere aanhouding worden niet uitgesloten. Eveneens worden de bevindingen gedeeld met de gemeente Zaltbommel, zodat zij bestuurlijke maatregelen kunnen nemen.
 
foto politie
brandweerpost Kerkdriel dorpshuis vlindermes Dreumel Stientje van Veldhoven tractorbanden Posweg Parkeerterrein De Omhoeken opiumwet bedreiging Maasdijk waterpijptabak verkeerscontrole Dwarsstraat opruimactie