Burgemeester Van Maaren sluit bedrijfspand in Zaltbommel vanwege hennepvondst

ZALTBOMMEL - Burgemeester Van Maaren heeft maandag 2 augustus een bedrijfspand aan de Valeton 16F in Zaltbommel gesloten, voor de duur van één jaar. In het pand is hennep gevonden. Tot 2 augustus 2022 is het verboden om het bedrijfspand aan de Valeton 16F te betreden. Het pand wordt zichtbaar afgesloten. De burgemeester wil hiermee een einde maken aan de drugsgerelateerde activiteiten op deze plek.

Hennepvondst

De politie stelde op 1 juni een onderzoek in naar de activiteiten in het pand, nadat zij signalen ontvingen. Samen met de Omgevingsdienst Rivierenland hield de politie onopvallend toezicht op het pand. Tijdens een van de toezichtrondes zagen zij dat gedroogde henneptoppen vanuit het bedrijfspand in een bedrijfsauto werden gelegd. Gedroogde henneptoppen worden onder andere verwerkt tot rookbare wiet. De politie trof in het pand ruim 18,5 kilogram gedroogde henneptoppen aan. Ook vonden zij apparatuur die strafbaar is gesteld onder de Opiumwet.

Gesloten op grond van de Wet Damocles

Burgemeester Van Maaren sluit het bedrijfspand op grond van artikel 13b van de Opiumwet, ook wel bekend als de Wet Damocles. Deze wet maakt het mogelijk voor een burgemeester om panden te sluiten als er sprake is van drugshandel of er duidelijke aanwijzingen zijn voor de productie van drugs.

apr 07, 2023

Afsluiting N831

Gemeente Maasdriel
Van dinsdag 11 april tot en met vrijdag 26 mei is de N381 tussen de Alemse rotonde en de…
roetfiltertest Roemeen gedumpt gemeentesecretatis waterscooter vogelgriep mensensmokkel 𝗕𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿𝘄𝗶𝗻𝗱𝗽𝗮𝗿𝗸 𝗔𝟮 𝗟𝗮𝗴𝗲 𝗥𝗼𝗼𝗶𝗷𝗲𝗻 Parkeiland VMBO flexwoningen column Typisch Maasdriel De Kreek Stichting Sint Maarten