Met blikje bier achter het stuur door Zuilichem

Op zondag 19 juli 2020 omstreeks het middaguur zagen agenten tijdens hun surveillance een 50 jarige inwoner van Zaltbommel als bestuurder van een personenauto rijden, terwijl hij een blikje bier in zijn handen had. Na een stopteken waaraan hij voldeed werd de bestuurder onderworpen aan een alcoholcontrole. De uitslag van de ademanalyse bleek onder de wettelijk strafbare limiet.

Toen de agenten verder keken en zijn rijbewijs wilde controleren, bleek er sprake te zijn van het feit dat hij een ongeldig verklaard rijbewijs had. Ook deden de agenten een controle of de man in politiesystemen voor voorkwam waar nog meer naar voren kwam namelijk:

- dat er voor hem nog twee keer sprake was van een “buitengebruik stelling van een personenauto”. Dit in verband met vermoedelijk door hem eerder gepleegde verkeersovertredingen, waarvan hij de boete niet had betaald;
- dat er moest aan hem ook nog een openstaand vonnis betekend worden;
- dat er nog een gevangenisstraf voor hem open stond voor de duur van 21 dagen.

Resultaat:
Hij werd aangehouden ter zake het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs en werd daarvoor overgebracht naar het politiebureau in Nijmegen.

Vanwege de beide buitengebruikstellingen werd het door hem bestuurde voertuig afgesleept.

De 21 dagen hechtenis moet hij direct uitzitten. Het openstaande vonnis is aan hem betekend.

Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt ter zake het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs.

nov 27, 2022

Wie herkent deze fiets?

Gemeente Zaltbommel
ZALTBOMMEL - De politie heeft deze fiets onder verdachte omstandigheden aangetroffen in…
nov 20, 2022

Minimumloon ruim 10% omhoog

Nieuws Bommelerwaard
Het minimumloon gaat met 10,15% omhoog per 1 januari 2023. Het kabinet wil met de…
centrum De Ooijk installatiebedrijf Modderkolk Middelingenseweg heemkundekring Onsenoort lachgas fraude Aart Robbertstraat auto-inbraak vals geld N832 Nederhemert-Zuid Well Waterschap Rivierenland gasleiding