ZUILICHEM/AALST – In de vroege uren van vrijdag 01 september 2023 heeft de politie in de Bommelerwaard een inbreker gearresteerd, in een opmerkelijke wending van gebeurtenissen na een tweede melding van verdachte activiteiten in de regio. De verdachte, een 28-jarige inwoner van de gemeente Zaltbommel en voormalig "huisvriend" van de aangever, werd op heterdaad betrapt en aangehouden in Aalst, wat resulteerde in een doorbraak in een lopend onderzoek naar een woninginbraak eerder die nacht.

ZUILICHEM - Zaterdagmiddag 30 juli kreeg de politie een melding dat er een auto te water was geraakt in een sloot langs de N322. Met meerdere eenheden is de politie ter plaatse gegaan. Tijdens het aanrijden kregen de agenten te horen dat er nog iemand in het voertuig zat en dat meerdere omstanders Helden te water zijn gegaan om het slachtoffer uit de auto te halen. Toen de eerste eenheid van de politie ter plaatse kwam was het slachtoffer al uit de auto. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Het college in Zaltbommel wijst het principeverzoek definitief af voor het tijdelijk huisvesten van 150 arbeidsmigranten aan de Parallelweg 1 te Zuilichem. Na een eerdere afwijzing bood het college de initiatiefnemer tijd om het voorstel aan te passen. Ook het aangepaste voorstel voldoet niet aan de voorwaarden.

ZUILICHEM - Op dinsdag 9 februari is een 31-jarige Roemeen zonder vaste woon- of verblijfplaats tegen de lamp gelopen voor het rijden onder invloed en het overtreden van de avondklok. Agenten controleerden de man op de Maas en Waalweg ter hoogte van Zuilichem waaruit niet alleen bleek dat hij niet in het bezit was van een 'Eigen verklaring avondklok'. maar ook onder invloed van alcohol achter het stuur zat.
ZUILICHEM - De politie Bommelerwaard heeft afgelopen week een lasercontrole uitgevoerd op de van Heemstraweg / N322 in Zuilichem. Tijdens deze controle passeerde een 44 jarige automobilist uit Zuilichem de politie met 165 km/uur waar 80 kilometer per uur toegestaan.

Op de locatie Heeren van Suylighem (HvS) in Zuilichem komt huisvesting voor maximaal 150 arbeidsmigranten. Dat kwamen we met de initiatiefnemer op 15 december 2020 overeen. Het plan voorziet in de behoefte om arbeidsmigranten op een goede manier te huisvesten en past binnen ons beleid voor de huisvesting van arbeidsmigranten.

ZUILICHEM - Zaterdag 7 november omstreeks 00:30 uur is een 22 jarige inwoner van Poederoijen op de Van Heemstraweg in Zuilichem betrapt op het besturen van een auto terwijl zijn rijbewijs eerder was ingevorderd. De politie heeft een proces-verbaal opgemaakt terzake rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs.
World cleanup day Lange Achterdijk lachgas Moffendijk Apache gevechtshelikopter propaan supermarkt kernvisie gasleiding Ommetje Bruchem dating rellen Maasdrielenaren woonvisie enkelband