Inbreker Gearresteerd na Tweede Melding in Bommelerwaard

ZUILICHEM/AALST – In de vroege uren van vrijdag 01 september 2023 heeft de politie in de Bommelerwaard een inbreker gearresteerd, in een opmerkelijke wending van gebeurtenissen na een tweede melding van verdachte activiteiten in de regio. De verdachte, een 28-jarige inwoner van de gemeente Zaltbommel en voormalig "huisvriend" van de aangever, werd op heterdaad betrapt en aangehouden in Aalst, wat resulteerde in een doorbraak in een lopend onderzoek naar een woninginbraak eerder die nacht.

Het incident ontvouwde zich omstreeks 00:15 uur, toen de politie melding kreeg van een woninginbraak in Zuilichem. Bij aankomst op de plaats delict constateerden de agenten dat de achterdeur van de woning was geforceerd. Onmiddellijk startte de politie een diepgaand onderzoek naar de inbraak, waarbij al snel de naam van een verdachte opdook. Deze verdachte bleek niemand minder dan de 28-jarige inwoner uit Zaltbommel te zijn, die tevens bekend stond als een oude vriend van de bewoner.

De politie ondernam vervolgens intensieve inspanningen om de verdachte op te sporen, maar hun inspanningen leidden in eerste instantie tot geen concreet resultaat. Echter, later in de nacht ontving de politie een tweede melding van verdachte activiteiten, ditmaal in Aalst. Deze melding bleek een keerpunt in de zaak te zijn.

Met een portie geluk aan hun zijde troffen de agenten de verdachte aan in een voertuig, waarbij de gestolen goederen zich nog op de achterbank bevonden. Na overleg met een Officier van Justitie werd besloten de verdachte buiten heterdaad aan te houden. Hij werd overgebracht naar het cellencomplex in 's-Hertogenbosch, waar hij in afwachting van verdere juridische stappen verblijft. Het onderzoek is in handen van de recherche, die de zaak nauwlettend zal volgen en nader zal onderzoeken.

Hugo de Grootstraat Scheepsongevallen softdrugs testbewijs corgelderland-zuid cash Ballemanseweg lockdown xtc-lab woonvisie verkeerscampagne Berm Rob Roemers OMT vermist