Uitspraak inzake voorhanden hebben illegaal vuurwerk

Op 12 december 2020 werd in de auto van een 34 jarige inwoner van Zuilichem 165 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. Dit vuurwerk is destijds in beslag genomen en er werd tevens een onderzoek tegen deze verdachte opgestart.
 
Er is na onderzoek proces-verbaal tegen deze persoon opgemaakt, wat is ingestuurd naar het Openbaar Ministerie. Afgelopen week is deze zaak voor de enkelvoudige politierechter gebracht. Daar was de eis van de officier van justitie 12 maanden gevangenisstraf, waarvan 6 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. Tevens werd onttrekking aan het verkeer gevraagd van het betreffende vuurwerk. Op zitting werd meteen vonnis gewezen. De rechter vonniste conform de eis van de officier van justitie, met aftrek van zijn tijd die hij in voorarrest had doorgebracht. Het vuurwerk werd tevens onttrokken aan het verkeer.
NVWA-IOD Wellseind buitenstad Stichting met je hart tweede kamerverkiezingen schietpartij kernvisies schadevergoeding De Lucht maatschappelijk cluster Gasthuisplein mulitfunctioneel centrum Galder leerlingen jachthaven