Tweehonderd auto’s aan de kant gezet bij verkeerscontrole in Hedel en Zuilichem

BOMMELERWAARD - De politie heeft donderdag 17 november in samenwerking met Team Verkeer Oost-Nederland en de Douane een verkeerscontrole gehouden in Hedel en Zuilichem. Tijdens de controle werd ook gelet op signalen van ondermijning.
 
Bij de controle zijn ongeveer 200 voertuigen gecontroleerd. De controles vonden plaats op de Meidijk in Zuilichem en op de N831(Drielseweg) ter hoogte van Hedel.
Er werden diversen verbalen opgemaakt voor uiteenlopende overtredingen. 9 bestuurders reden zonder in het bezit te zijn van een (geldig) rijbewijs. Van twee van die bestuurders werd de auto in beslag genomen omdat zij vaker hebben gereden zonder rijbewijs.
 
Een bestuurder werd aangehouden omdat hij werd verdacht van het rijden onder invloed van drugs. In de auto werd ook een hoeveelheid softdrugs aangetroffen waarop ook de passagier werd aangehouden. Bij de bestuurder is bloed afgenomen om te kijken of hij daadwerkelijk onder invloed reed. Ook reed hij zonder geldig rijbewijs. Beide zijn na verhoor weer heengezonden.
 
Daarnaast zijn er twee personen aangehouden voor het niet kunnen tonen van een geldig identiteitsbewijs. De vreemdelingenpolitie heeft ondersteund in de afhandeling omdat beide personen afkomstig waren uit een land buiten de EU.
nov 27, 2022

Wie herkent deze fiets?

Gemeente Zaltbommel
ZALTBOMMEL - De politie heeft deze fiets onder verdachte omstandigheden aangetroffen in…
nov 20, 2022

Minimumloon ruim 10% omhoog

Nieuws Bommelerwaard
Het minimumloon gaat met 10,15% omhoog per 1 januari 2023. Het kabinet wil met de…
rijkswaterstaat Regionale Energiestrategie mondkapjes LMIO Driebergen Meidijk storing Hurwenensestraat Hondsneststraat Steenovensestraat handsfree badgasten Wethouder Bragt ventilatie Minister Koolmees