Stichting Met je Hart gaat van start in de Bommelerwaard

Op maandag 7 september maakten wethouder Sørensen en wethouder Bragt namens de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel kennis met Stichting Met je Hart Bommelerwaard. Deze stichting zet zich samen met enthousiaste vrijwilligers in om eenzaamheid van mensen in de Bommelerwaard te doorbreken.

Verbinden

De missie van Stichting Met je Hart is het verbinden van kwetsbare mensen. Om dat te bereiken worden diverse initiatieven ondernomen. Een voorbeeld daarvan is het project ‘Eet met je hart’ waarbij kleine groepjes senioren elkaar regelmatig ontmoeten in lokale restaurants. Door deelnemers proactief te benaderen, samen te werken met enthousiaste, lokale partners en de deelnemers zoveel mogelijk te ontzorgen gelooft de stichting dat het mogelijk is om eenzame mensen uit hun huis te krijgen.

Aanpak eenzaamheid

Wethouders Sørensen en Bragt juichen de komst van de stichting naar de Bommelerwaard toe. ‘Eenzaamheid is een maatschappelijk probleem dat aandacht vraagt van de hele samenleving. Ik ben blij dat een groep enthousiaste vrijwilligers bij wil dragen aan de aanpak daarvan in de Bommelerwaard’, aldus wethouder Sørensen. In de gemeente Zaltbommel is ook de Lokale Coalitie tegen Eenzaamheid actief. Wethouder Bragt: ‘Het is geweldig dat er nu nog meer vrijwilligers samen met ons de strijd tegen eenzaamheid aan willen gaan. Zo kunnen we inwoners met gevoelens van eenzaamheid nog beter helpen.’

Stichting Met je Hart

De stichting Met je hart is in 2013 opgestart in Utrecht. In 2019 ontving de stichting de vrijwilligersprijs Appeltje van Oranje van koningin Maxima. Inmiddels is Met je Hart actief in 33 Nederlandse gemeenten. Ook in de Bommelerwaard staan nu vrijwilligers klaar om aan de slag te gaan. Actrice en ondernemer Hanna Verboom, zelf ook woonachtig in de Bommelerwaard, is ambassadrice van Stichting Met je Hart Bommelerwaard.

brand De Vrije Heeren mensenhandel noodbevel Van Voordenpark Kerkdriel chantage THC Delfzijl bedrijfsverzamelgebouwen milieuwetgeving Maas-Waalweg werkzaamheden straatroof laadpaal