Op vrijdag 22 maart heeft burgemeester Baars besloten tot de sluiting van een pand aan de Leijensteinstraat in Kerkdriel, op basis van de Opiumwet. Na een inval werd in een schuur een drugslab aangetroffen. Gezien de ernst van de situatie heeft burgemeester Baars gebruik gemaakt van zijn bevoegdheid om het pand voor één jaar te sluiten, conform de Beleidsregel Bestuurlijke handhaving artikel 13b Opiumwet.

Op woensdag 20 maart heeft de politie in Kerkdriel een drugslab gevonden in een schuur aan de Leijensteinstraat. De drie verdachten, waaronder de bewoner en twee personen zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn gearresteerd en zitten momenteel in hechtenis. De recherche is een onderzoek gestart naar de zaak en heeft het drugslab ontmanteld.

AMMERZODEN - Op zondag 11 februari 2024, te midden van het bruisende carnavalsfestijn, werd de feestvreugde in Ammerzoden ruw verstoord door een incident. Rond 18.30 uur vond op het parkeerterrein van de voetbalvereniging aan de Heiligenweg 2 een ernstige mishandeling plaats, waarbij het slachtoffer ernstig gewond raakte door meerdere aanvallers.

De Politie Bommelerwaard heeft afgelopen week op diverse locaties in de regio snelheidscontroles uitgevoerd, waarbij opvallend veel bestuurders te hard reden. In Gameren, Well en Nederhemert werden in totaal ongeveer 30 boetes uitgeschreven voor snelheidsovertredingen van meer dan 20 kilometer per uur (na correctie).

De politie heeft recentelijk een tweede verdachte gearresteerd in verband met het geweld tegen hulpverleners tijdens de jaarwisseling in Hedel. De aangehouden persoon, een 29-jarige man uit Ermelo, wordt verdacht van betrokkenheid bij de ongeregeldheden. De arrestatie vond plaats in Ermelo, als onderdeel van een bredere actie waarbij vijf adressen in Hedel, Zaltbommel en Ermelo zijn doorzocht, waaronder de De la Reystraat, de Gasthuisstraat, de Prinses Margrietstraat, de Koningin Wilhelminastraat en de Fiep Westendorplaan. Verschillende goederen zijn tijdens deze operatie in beslag genomen.

De rechtbank veroordeelt een 54-jarige man uit Den Bosch en een 36-jarige man uit Hedel voor betrokkenheid bij een hennepkwekerij in Elst. De man uit Den Bosch krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden. Daarbij moet hij een taakstraf van 180 uur verrichten. De man uit Hedel krijgt voor zijn aandeel een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand en een taakstraf van 120 uur opgelegd.

Hedel - Donderdag 11 januari besteedt de politie in het tv-programma Plaats Delict aandacht aan de ongeregeldheden tijdens nieuwjaarsnacht in Hedel. Er werd een noodbevel afgegeven door de gemeente en de ME moest meerdere keren fors optreden. Agenten en andere hulpverleners werden bekogeld met zwaar vuurwerk. Meerdere politieagenten hebben inmiddels aangifte gedaan van poging doodslag. De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van deze ongeregeldheden.

Maasdriel - De politie heeft een langdurig onderzoek naar witwassen, fraude en belastingontduiking in de gemeente Maasdriel grotendeels afgerond. In 2021 deed de politie al invallen, er werden toen zeven verdachten aangehouden. In 2022 werden er nog eens vijf verdachten aangehouden. Het totaal aantal aangehouden verdachten komt daarmee op twaalf uit. Het onderzoek leidde er onder meer toe dat één van de verdachten een openstaande vordering betaalde van ruim 500.000 euro. Het onderzoeksdossier wordt nu naar het Openbaar Ministerie gestuurd, dat begin volgend jaar beslist over het vervolg van de zaak.

Nederland en Marokko versterken de gezamenlijke aanpak van grensoverschrijdende georganiseerde misdaad. Minister Yeşilgöz-Zegerius van Justitie en Veiligheid heeft vandaag met de minister van Justitie van Marokko, Abdellatif Ouahbi, een bilateraal uitleveringsverdrag ondertekend. Met behulp van dit verdrag wordt de samenwerking in de strijd tegen internationale (drugs)criminaliteit verder versterkt.

budget Delwijnensestraat politiecontrole weesfietsen 010-groep evenement Steenweg wandeltocht vlindermes rioolwaterleiding mensenhandel koopkracht Alcoholwet klompenpad Terugroepactie