20.000 bollen rond de Muziektent

Op 22 september startten leerlingen van praktijkschool De Brug samen met de 'bolwerkers' en gemeentemedewerkers met het planten van 20.000 bollen (sneeuwklokjes, dubbele sneeuwklokjes, winteraconiet en sneeuwroem) op het Lage Singelbolwerk. Komende winter en voorjaar kunnen bezoekers van het park hopelijk al genieten van de bloemenzee op het dit bolwerk.

Terugkerend ritueel

Het planten van de bollen is een jaarlijks terugkerend ritueel. Vorig jaar hielpen leerlingen van praktijkschool De Brug ook met het planten van 20.000 bollen op het Oranjebolwerk.

De aanplant van de bollen duurt naar verwachting een week.

Wethouder Gijs van Leeuwen: “Geweldig dat we de aanplant van de bollen weer samen met De Brug kunnen doen. Het project om de bolwerken rond de stad op te knappen heeft vele componenten, waaronder zoveel mogelijk lokaal doen én er aan bijdragen dat zo veel mogelijk mensen mee kunnen doen. Mooi dat we jonge mensen de kans kunnen geven praktijkervaring op te doen.” 

‘Klaar’ aan het einde van het jaar

Dit najaar volgt nog een nieuw hekwerk voor de Muziektent. Naar verwachting is het bolwerk einde van dit jaar rond deze tijd dus echt helemaal ‘klaar’. Vanaf dan onderhouden de drie ‘bolwerkers’ het bereikte resultaat.

Bron: Zaltbommel.nl

nov 27, 2022

Wie herkent deze fiets?

Gemeente Zaltbommel
ZALTBOMMEL - De politie heeft deze fiets onder verdachte omstandigheden aangetroffen in…
nov 20, 2022

Minimumloon ruim 10% omhoog

Nieuws Bommelerwaard
Het minimumloon gaat met 10,15% omhoog per 1 januari 2023. Het kabinet wil met de…
parkeren woonadres AstraZeneca bestemmingsplan VMBO vrachtverkeer Ondernemersvereniging de Zandmeren kamer van koophandel sigaretten Peter de Vries dronken maximumsnelheid samenleving Ministerie van Volksgezondheid verkeersdruk