Bijeenkomsten omgevingsvisie Bommelerwaard

Eerder dit jaar kon u meedenken over de toekomst van uw leefomgeving in de Bommelerwaard. Dit was in het kader van de omgevingsvisie voor de Bommelerwaard. Samen met de gemeente Maasdriel zijn wij met de inbreng aan de slag gegaan. Daar kwamen nieuwe vragen en uitdagingen uit voort, waarover we graag verder in gesprek gaan met u. Daarom organiseren we meerdere vervolgbijeenkomsten in oktober. Een volgende stap op weg naar een omgevingsvisie.

Belangrijkste opgaven

Tijdens de vervolgbijeenkomsten presenteren we de belangrijkste opgaven en uitdagingen waar de Bommelerwaard voor staat. Bijvoorbeeld op het gebied van klimaat, toerisme, gezondheid en voorzieningen. Daarna gaan we met u in gesprek.

Wethouder Gijs van Leeuwen: “Wij willen allereerst weten of betrokkenen de belangrijkste opgaven herkennen. Vervolgens verkennen we graag met hen hoe we de opgaven en uitdagingen samen aanpakken. Het zijn immers onze inwoners die hun eigen omgeving het beste kennen. Daarom maken we keuzes met elkaar, zodat de Bommelerwaard een plek is en blijft waar iedereen zich thuis voelt en prettig woont, werkt en vrije tijd doorbrengt.”

Bijeenkomsten

We organiseren drie fysieke bijeenkomsten. Vanwege de coronamaatregelen is het aantal plaatsen beperkt en is aanmelden verplicht via www.toekomstbommelerwaard.nl. U kiest bij het aanmelden een datum en tijdslot. Ook kunt u aangeven over welk thema u bij voorkeur meepraat. Inwoners uit Zaltbommel zijn ook welkom in Maasdriel en andersom. De bijeenkomsten vinden plaats op:

  • Maandag 5 oktober tussen 19:00-21:30 uur in ’t Gement (Aalst)
  • Woensdag 14 oktober tussen 15:30-18:00 uur in Gambora (Gameren)
  • Maandag 19 oktober tussen 19:00-21.30 uur in de raadzaal Maasdriel (Kerkdriel)

Digitaal meepraten

Omdat het aantal plaatsen voor de fysieke bijeenkomsten beperkt is, volgt er ook nog een digitale bijeenkomst. De exacte datum daarvan maken we binnenkort bekend. Ook kunt u op www.toekomstbommelerwaard.nl online uw inbreng met ons delen.

CDA 26lytham Maas botulisme hennepkwekerij strooizout Tijingenplas 112bommelerwaard Cobra 6 Kerkdriel Delwijnsekade leefgeld mountainbike blauwauwalg ijsbaan