Overeenstemming met Stichting R.K. Onderwijs Bommelerwaard over gronden van scholen

De gemeente Maasdriel en Stichting Rooms Katholiek Onderwijs Bommelerwaard hebben een oplossing gevonden in de al jaren durende juridische strijd om het eigenaarschap van de gronden onder en rondom de scholen in Velddriel en Ammerzoden.

Ondanks de uitspraak van het gerechtshof bleef onduidelijk wie de eigenaar van de grond rondom de school in Velddriel is op het moment dat de school ophoudt te bestaan of verhuist. De gemeente en de Stichting hebben nu buiten het juridisch geschil om overeenstemming bereikt, waarmee er een einde komt aan deze langslepende kwestie.

Eigendom

De uitspraak van het hof gaf wel duidelijkheid over de gronden onder en rondom de school in Ammerzoden. Alle gronden komen volgens de uitspraak toe aan de gemeente. Voor de gronden onder en rondom de school in Velddriel bood de juridische uitspraak geen duidelijkheid. Om toch tot een oplossing te komen, deed de gemeente Maasdriel de Stichting een voorstel. De gemeente heeft de grond die niet in eigendom was inmiddels van de Stichting gekocht. Eind december vorig jaar vond de officiële overdracht plaats.

Slot

De gronden onder en rondom de scholen in Ammerzoden en Velddriel zijn nu eigendom van de gemeente. Het slot van een lange, juridische strijd. Wethouder Sørensen: “Het werd de hoogste tijd om een punt achter deze kwestie te zetten. Ik ben verheugd dat de Stichting ons voorstel heeft geaccepteerd, dat biedt kansen voor de toekomst. Mocht er ooit een moment komen dat de scholen ophouden te bestaan, dan hebben we als gemeente alle ruimte om met de samenleving nieuwe plannen te maken voor deze locaties.”

nov 27, 2022

Wie herkent deze fiets?

Gemeente Zaltbommel
ZALTBOMMEL - De politie heeft deze fiets onder verdachte omstandigheden aangetroffen in…
nov 20, 2022

Minimumloon ruim 10% omhoog

Nieuws Bommelerwaard
Het minimumloon gaat met 10,15% omhoog per 1 januari 2023. Het kabinet wil met de…
Gasthuistraat Hoekseweg recreatiegebied TBS Ammerzoden Slot Loevenstein illegaal vuurwerk gemeenteraadsverkiezingen Landmacht Verkeersveiligheid Bruchem-Kerkwijk rellen Van Heemstraweg Optisport vuurwerkbom inwoners