Politie Bommelerwaard betrapt automobilist met lachgas

BOMMELERWAARD - De politie Bommelerwaard heeft zaterdagavond 20 Maart een voertuig van de snelweg gehaald, omdat de inzittenden lachgas aan het gebruiken waren tijdens het rijden. Dit heeft geresulteerd in een rijverbod van 24 uur, maar ook wordt er een proces verbaal opgemaakt.

Lachgas bezitten of gebruiken is niet verboden, maar kan schadelijk zijn voor je hersenen of bijvoorbeeld je longen. Je kunt een tijdelijk tekort aan zuurstof krijgen en daarvan misselijk of duizelig worden, hoofdpijn krijgen of bewusteloos raken. Lachgas gebruiken in het verkeer is gevaarlijk, waarschuwt ook het Trimbos Instituut . Zelfs tot uren na het eigenlijke gebruik kan het je gedrag en rijvaardigheid beïnvloeden. Het is strafbaar om anderen in het verkeer in gevaar te brengen. Ook rijden onder invloed is strafbaar. 

foto: politie

bloembollen gedumpt Biodiversiteit zienswijze Henny van Kooten Parkeerterrein De Omhoeken fietsverlichting Den Bosch nieuwjaar woonstichting Werkzaak Rivierenland Ouwelsestraat NVWA-IOD wetsvoorstel DES Hedel