Politie Bommelerwaard betrapt automobilist met lachgas

BOMMELERWAARD - De politie Bommelerwaard heeft zaterdagavond 20 Maart een voertuig van de snelweg gehaald, omdat de inzittenden lachgas aan het gebruiken waren tijdens het rijden. Dit heeft geresulteerd in een rijverbod van 24 uur, maar ook wordt er een proces verbaal opgemaakt.

Lachgas bezitten of gebruiken is niet verboden, maar kan schadelijk zijn voor je hersenen of bijvoorbeeld je longen. Je kunt een tijdelijk tekort aan zuurstof krijgen en daarvan misselijk of duizelig worden, hoofdpijn krijgen of bewusteloos raken. Lachgas gebruiken in het verkeer is gevaarlijk, waarschuwt ook het Trimbos Instituut . Zelfs tot uren na het eigenlijke gebruik kan het je gedrag en rijvaardigheid beïnvloeden. Het is strafbaar om anderen in het verkeer in gevaar te brengen. Ook rijden onder invloed is strafbaar. 

foto: politie

nov 27, 2022

Wie herkent deze fiets?

Gemeente Zaltbommel
ZALTBOMMEL - De politie heeft deze fiets onder verdachte omstandigheden aangetroffen in…
nov 20, 2022

Minimumloon ruim 10% omhoog

Nieuws Bommelerwaard
Het minimumloon gaat met 10,15% omhoog per 1 januari 2023. Het kabinet wil met de…
maximumsnelheid bedrijfsinbraak Hondstraat Ambachtsweg tomatensaus toeslag huurdersvereniging Bommelerwaard steekpartij botulisme vissen fietsverlichting betaald parkeren werknemer Thijs de Torenwachterstraat Hilversum