Geschoten op woningen Bommelerwaard: wie herkent de dader?

In anderhalve week tijd zijn er drie woningen beschoten in de Bommelerwaard. Het is raak in Hedel, Kerkdriel en Velddriel. Mogelijk hebben de beschietingen een link met de eerdere aanslagen bij medewerkers van een grootfruitbedrijf in de regio. Het bedrijf wordt sinds 2019 afgeperst, nadat er een grote partij cocaïne tussen de bananen werd geworden. In december en januari werden er verdachten aangehouden, er zitten nu acht mensen in de cel voor de eerdere zaken. De rust leek teruggekeerd.

Maar nu is er opnieuw angst onder de medewerkers. Ze zijn bang dat er nog meer incidenten zullen volgen. En daarom roept de politie nu snel hulp in van het publiek. In Opsporing Verzocht zijn beelden getoond van de beschieting in Hedel. In de vroege ochtend van zondag 2 mei loopt een man naar het huis van een werknemer. Hij probeert te schieten, maar het wapen weigert. Hij loopt weg, maar komt even later terug. Dan schiet hij door een ruit. Hopelijk herkent iemand de man, ook al is zijn gezicht niet goed te zien.

  • Denkt u te weten wie deze man is, of hebt u meer informatie?

Het blijft niet bij deze zaak. Want precies een week later, op zondag 9 mei is het raak in Kerkdriel. Ook daar wordt door een raam geschoten. En de nacht erop in Velddriel. De politie denkt dat de dader of daders zich per auto verplaatst hebben. Mogelijk zijn ze via de A2 vertrokken in noordelijke richting.

Tot slot doet de politie een oproep. Want mogelijk zijn de daders van plan om terug te keren. Rijdt u ’s nachts door de Bommelerwaard? Wees dan extra alert! Ziet u een verdachte auto of verdachte personen? Bel dan meteen 112.

Vragen

  • Wie weet wie de man op de beelden is?
  • Wie heeft er in de nacht van 2 mei, 9 mei of 10 mei een verdachte auto gezien in deze dorpen?
  • Wie heeft er in (één van) die nachten in de omgeving gereden en dashcambeelden gemaakt?
  • Wie heeft er in (één van) die nachten op de A2 gereden vanaf Hedel in noordelijke richting en heeft dashcambeelden gemaakt?

Heeft u info of tips? Of bent u in het bezit van camerabeelden? Neem dan telefonisch contact met de politie via 0900-8844 of tip anoniem via 0800-7000.

Geschoten op woningen Bommelerwaard wie herkent de dader 2Geschoten op woningen Bommelerwaard wie herkent de dader 2

 

tweede kamerverkiezingen snuss Basisregistratie Personen cafetaria cursus overval Kleinestraat Woerden Westlanderstraat Jan Klingenweg blikje Abdellatif Ouahbi doof Europees Medicijnagentschap (EMA) De Kreek