Zaltbommel blijft strijden voor goede ambulancezorg in de Bommelerwaard

In reactie op vragen van PvdA Tweede Kamerlid Attje Kuiken heeft minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers laten weten dat er geen aanwijzingen zijn dat trage ambulances leiden tot een risico voor de toegankelijkheid van zorg in de Bommelerwaard.

Landelijke richtlijnen worden niet gehaald

In landelijke richtlijnen staat dat in 95% van de gevallen binnen 15 minuten een ambulance ter plaatse is. In de Bommelerwaard wordt dat percentage lang niet altijd gehaald. Zo komt de ambulance in de gemeente Zaltbommel in 18 procent van de gevallen te laat. In Aalst geldt dat zelfs voor de helft van alle ritten.

Teleurgesteld

Burgemeester van Maaren van Zaltbommel laat weten beduusd te zijn door de reactie van de minister. “Ook in de Bommelerwaard heeft iedereen recht op een ambulance die snel en op tijd komt. Het gaat om mensenlevens. We zijn teleurgesteld in de reactie van de minister, en zullen blijven strijden voor goede ambulancezorg in de Bommelerwaard”, aldus de burgemeester.

Brief naar minister

Namens het college zal een brief uitgaan naar de minister van Volksgezondheid waarin het onbegrip en de verontwaardiging op de reactie van de minister zal doorklinken.

apr 07, 2023

Afsluiting N831

Gemeente Maasdriel
Van dinsdag 11 april tot en met vrijdag 26 mei is de N381 tussen de Alemse rotonde en de…
asielzoekers huurwoning bouwterrein herfst cocaine supermarkt Yeşilgöz-Zegerius Week van de Digitale Veiligheid Maaszicht Stichting Promotie Ammerzoden Dorp Hoenzadrielsedijk Ommetje Bruchem officier van justitie Berm Berlicum