Doortrekken Maas-Waalweg naar uitvoering

De Maas-Waalweg tussen Wellseind en Delwijnen wordt doorgetrokken. In goed overleg met de grondeigenaren kochten de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel daarvoor de benodigde gronden. Daarmee kan het project in uitvoering gaan. Wethouders Jan-Hein de Vreede van Maasdriel en Gijs van Leeuwen van Zaltbommel sloegen symbolisch de eerste paaltjes in de grond. We gaan het project aanbesteden, zodat de aanleg van de nieuwe weg deze zomer kan starten. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen kan vanaf nu via de projectpagina Maas-Waalweg.

Leefbaarheid en veiligheid

Met het doortrekken van de Maas-Waalweg tot aan de Molenachterdijk (N832) komt er een route beschikbaar voor gemotoriseerd verkeer in de omgeving van Nederhemert, Kerkwijk en Well. Dat verkeer rijdt dan niet meer over de Maasdijk, waardoor het op de dijk veiliger is voor fietsers. Ook vergroot de nieuwe route de leefbaarheid van Wellseind en Delwijnen. In combinatie met de opnieuw ingerichte Achterdijk, ontstaat met de doorgetrokken Maas-Waalweg een goede ontsluitingsweg van en naar de A2 voor het zuidwesten van de Bommelerwaard.

Meer informatie

Wilt u weten wat er tot nu toe gebeurd is en hoe de planning van de aan te leggen Maas-Waalweg er voor de komende tijd uitziet? Kijk dan op maasdriel.nl/maas-waalweg of zaltbommel.nl/maas-waalweg.

Zandmeren Zandweg Hurwenen pluktreintrekker Woerden VOA Zaltbommel paarden roetfiltertest politiecontrole Waterstraat zonnepanelen milieuwetgeving N625 bloembakken