Getuigen gezocht na explosie bij sportschool in ’s-Hertogenbosch

's-Hertogenbosch - In de vroege ochtend van vrijdag 11 februari is rond half 5 een handgranaat ontploft bij een sportschool aan de Eendenkooi in ’s-Hertogenbosch. Niemand raakte gewond, maar er is wel veel schade aan de voordeur en gevel van het pand.

Explosie
Bij de meldkamer kwam vrijdagochtend rond 9.00 uur de melding binnen van een ‘bom’ die al af was gegaan en schade heeft veroorzaakt. Toen agenten ter plaatse kwamen zagen zij dat de gevel beschadigd was en vonden ze een soort beugel. Na onderzoek van de explosievenspecialist van de politie is er ook een pin gevonden. Uit het onderzoek is gebleken dat het hier gaat om een handgranaat.

Getuigen
De recherche is volop bezig met het onderzoek, hoort getuigen en bekijkt beschikbare camerabeelden. Uit informatie blijkt dat een auto tussen 4.40 uur en 4.45 uur langs is gereden en daarna volgde de explosie. We zijn hard op zoek naar de betreffende auto en zoeken getuigen die meer weten. We vragen omwonenden die camera’s hebben om hun beelden te bekijken in de tijdsperiode waarin het incident gebeurde.

Hebt u informatie, camerabeelden of heeft u zelf iets gezien? Dan komen wij graag met u in contact. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

blauwe vlag woningoverval Hogeweg botulisme Nijmegen Oranjebolwerk Omgevingsdienst Rivierenland World cleanup day Jan van Steenbergenstraat Kerkdriel De Poorterij gratis klimaat Alem Molenkampseweg