Extra energietoeslag voor mensen met een lager inkomen

Mensen met een lager inkomen krijgen in 2022 een extra energietoeslag van 200 euro. Met dit geld kunnen zij een deel van de energiekosten betalen.

Waarom is er de energietoeslag?

De prijzen van energie zijn afgelopen maanden hard gestegen. Hierdoor moeten veel huishoudens honderden euro’s meer betalen. Om mensen te helpen verlaagt de Rijksoverheid voor iedereen de energiebelasting. Mensen met een lager inkomen krijgen van de regering eenmalig 200 euro energietoeslag als extra hulp. 

In maart 2022 meer bekend

Het geld voor de energietoeslag is van de regering. We verwachten dat we deze maand meer informatie krijgen over de regeling. Zodra het bekend is wie van deze extra energietoeslag gebruik kan maken en hoe we dit geld uitkeren, delen we deze informatie op onze communicatiekanalen. Heeft u zelf al eerder contact met ons hierover opgenomen? Dan nemen wij persoonlijk contact met u op.

Financiële hulp

Vraag hulp als u uw energierekening niet kunt betalen. Bel bijvoorbeeld met het energiebedrijf en bespreek de mogelijkheden of neem contact op met onze collega’s van Schuldhulpverlening. Bel naar 0418 638888 of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

drone officier van justitie doof amfetamine Ministerie van Volksgezondheid Attje Kuiken De Nieuwenhof tweewieler Lange Achterdijk melding zwemmersjeuk Langdijkstraat Breda Ipperakkeren centrumgebeid