Nederland gaat zwaar materieel leveren aan Oekraïne

Nederland gaat zwaar materieel leveren aan Oekraïne, waaronder pantservoertuigen. Dat schrijft minister Kajsa Ollongren aan de Tweede Kamer. Eerder op de dag informeerde minister-president Mark Rutte in een telefoongesprek de Oekraïense president Volodymyr Zelensky over de voorgenomen levering.

In dat gesprek onderstreepte premier Rutte de onverminderde Nederlandse steun aan Oekraïne. Dit deed hij mede met het oog op het hernieuwde offensief van Rusland in de Donbas-regio. Het kabinet vindt het in het licht van deze ontwikkelingen belangrijk om bij te blijven dragen aan de Oekraïense zelfverdediging.

Geen mededelingen

Over het type wapensysteem of voertuig dat Nederland levert, doet Defensie geen mededelingen. Dit gebeurt om veiligheidsredenen. Dat geldt ook voor informatie over aantallen, wanneer ze vertrekken of aankomen en waar ze precies naartoe gaan.

Voor het gebruik van de voertuigen wordt buiten Oekraïne een korte training gegeven. Onderzocht wordt of Defensie samen met andere bondgenoten nog meer zwaarder materieel kan leveren.

apr 07, 2023

Afsluiting N831

Gemeente Maasdriel
Van dinsdag 11 april tot en met vrijdag 26 mei is de N381 tussen de Alemse rotonde en de…
overtreding corgelderland-zuid Wethouder Posthouwer dodenherdenking auto Provincialeweg Maas en Waalweg IJzendoorn Regionale Energiestrategie UITagenda Hotel Van der Valk Rob Jetten besparing brandbom brommer