Nederland gaat zwaar materieel leveren aan Oekraïne

Nederland gaat zwaar materieel leveren aan Oekraïne, waaronder pantservoertuigen. Dat schrijft minister Kajsa Ollongren aan de Tweede Kamer. Eerder op de dag informeerde minister-president Mark Rutte in een telefoongesprek de Oekraïense president Volodymyr Zelensky over de voorgenomen levering.

In dat gesprek onderstreepte premier Rutte de onverminderde Nederlandse steun aan Oekraïne. Dit deed hij mede met het oog op het hernieuwde offensief van Rusland in de Donbas-regio. Het kabinet vindt het in het licht van deze ontwikkelingen belangrijk om bij te blijven dragen aan de Oekraïense zelfverdediging.

Geen mededelingen

Over het type wapensysteem of voertuig dat Nederland levert, doet Defensie geen mededelingen. Dit gebeurt om veiligheidsredenen. Dat geldt ook voor informatie over aantallen, wanneer ze vertrekken of aankomen en waar ze precies naartoe gaan.

Voor het gebruik van de voertuigen wordt buiten Oekraïne een korte training gegeven. Onderzocht wordt of Defensie samen met andere bondgenoten nog meer zwaarder materieel kan leveren.

nov 27, 2022

Wie herkent deze fiets?

Gemeente Zaltbommel
ZALTBOMMEL - De politie heeft deze fiets onder verdachte omstandigheden aangetroffen in…
Reuvers Ontwikkeling & Bouw Waterschap Rivierenland recidivist Ridderstraat standplaats Hilversum controle korfbalveld chalet IJzendoorn voertuigbrand Paterstraat Maaijenstraat salmonella verkeersongevallenanalyse