Maak het ze niet te makkelijk: Preventieve maatregelen tegen inbraken

Inbrekers benutten vaak de gelegenheid om hun slag te slaan, maar met enkele eenvoudige stappen kunt u hun plannen dwarsbomen. De politie waarschuwt dat open ramen, deuren en aanwezige ladders vaak de sleutel zijn tot gemakkelijke inbraken. Door deze mogelijkheden te beperken, kunt u uzelf en uw buren beschermen tegen ongewenste indringers.

Het is algemeen bekend dat inbrekers kiezen voor de weg van de minste weerstand. Een open raam of deur biedt hen een snelle toegang tot een woning. Daarom is het van essentieel belang om ervoor te zorgen dat ramen en deuren altijd goed gesloten zijn wanneer u uw huis verlaat of wanneer u slaapt. Een kleine extra moeite kan een groot verschil maken in het voorkomen van inbraken.

Een andere gelegenheid die inbrekers maar al te graag benutten, is het gebruik van aanwezige ladders. Deze handige hulpmiddelen worden vaak aangetroffen in tuinen of op daken van schuurtjes. Inbrekers kunnen deze ladders gemakkelijk gebruiken om toegang te krijgen tot hoger gelegen ramen of balkons. Door simpelweg uw ladder op te ruimen en deze buiten het bereik van onbevoegden te houden, verkleint u de kans op een succesvolle inbraakpoging.

De politie benadrukt ook het belang van waakzaamheid in de buurt. Als u iets verdachts ziet of hoort, aarzel dan niet om onmiddellijk de hulpdiensten te bellen via het noodnummer 112. Dit geldt niet alleen voor verdachte personen, maar ook voor ongebruikelijke geluiden die niet passen bij de tijd van de dag, zoals glasgerinkel of geluiden van brekend hout. Door snel te reageren kunt u mogelijk een inbraak voorkomen en bijdragen aan de veiligheid van uw gemeenschap.

Voor vragen, meldingen of verdere informatie kunt u contact opnemen met de politie via het nummer 0900-8844 of door de officiële website van de politie te bezoeken: www.politie.nl. Als u liever anoniem wilt blijven, biedt Meld Misdaad Anoniem een optie. U kunt hen bereiken via het nummer 0800-7000. Samen kunnen we ervoor zorgen dat inbrekers geen kans krijgen en onze buurten veilig blijven.

laagvlieggebied vervoersverbod Veilingweg nepmails zelfstandige Minister Yeşilgöz IJzendoorn loden leiding coronavaccin Sportwaard Waluwe Tijingenplas Hanna Verboom vissen mountainbike