Burgernet Stopt met Verzenden van SMS- en Spraakmeldingen

Nederland - Met ingang van 1 september zal Burgernet een belangrijke verandering doorvoeren in de wijze waarop het publiek wordt betrokken bij dringende zaken zoals zoekacties bij inbraken, berovingen en vermissingen. Het platform zal niet langer gebruikmaken van SMS- en spraakberichten voor het verspreiden van meldingen. In plaats daarvan zal Burgernet volledig overstappen op app-gebaseerde communicatie om een efficiëntere, doelgerichtere en veelzijdigere benadering te realiseren.

Met een gestaag groeiend aantal van 1,3 miljoen app-gebruikers in 2022 en maandelijkse toenames van ongeveer 15.000 nieuwe deelnemers, heeft Burgernet zich gevestigd als een belangrijke schakel tussen wetshandhavingsinstanties en het publiek. Als onderdeel van zijn streven naar continue verbetering, zal het platform zich nu exclusief richten op het verspreiden van meldingen via de Burgernet-app.

Een aantal voordelen rechtvaardigt deze overgang:

1. Gerichte Meldingen op Basis van Locatie: De Burgernet-app biedt de mogelijkheid om nauwkeurig afgestemde berichten te verzenden naar gebruikers in specifieke geografische gebieden. Gebruikers kunnen locatietoegang verlenen voor relevantere meldingen, terwijl degenen die dit niet willen, een vaste locatie kunnen opgeven.

2. Uitgebreide Informatieoverdracht: In tegenstelling tot SMS-berichten, die beperkt zijn in tekens, stelt de app gebruikers in staat om gedetailleerdere en begrijpelijkere informatie te verstrekken zonder te worden beperkt door ruimte.

3. Beeldmateriaal Delen: De app maakt het delen van foto's en video's mogelijk, waardoor cruciale visuele informatie kan worden gedeeld om een duidelijker beeld te schetsen van de situatie.

4. Uitbreiding via Sociale Media: De mogelijkheid om meldingen te delen via sociale mediaplatforms en communicatie-apps zoals WhatsApp vergroot de impact van Burgernetacties, waardoor gemeenschapsgroepen en buurtbewoners effectiever kunnen samenwerken.

5. Anonimiteit en Privacy: In tegenstelling tot SMS-berichten, die niet anoniem zijn, biedt de app een extra laag van anonimiteit voor gebruikers die willen helpen zonder persoonlijke informatie prijs te geven.

Daarnaast zal de Burgernet-app ook fungeren als het standaardkanaal voor het verzenden van AMBER Alert-meldingen, die van vitaal belang zijn wanneer er een kind vermist wordt en in direct gevaar verkeert.

In voorbereiding op deze transitie heeft Burgernet proactieve stappen ondernomen. In mei ontvingen alle deelnemers een SMS-melding over het naderende einde van SMS- en spraakberichten. Deze melding heeft geleid tot bijna 200.000 downloads van de Burgernet-app, wat aantoont dat het publiek openstaat voor deze verandering.

Als afsluiting van het huidige systeem zullen alle deelnemers op 31 augustus een laatste SMS-bericht ontvangen als bedankje voor hun betrokkenheid en worden ze vriendelijk verzocht om de Burgernet-app te installeren voor toekomstige meldingen.

Voor de meest actuele informatie en om de Burgernet-app te downloaden, nodigen we u uit om de officiële Burgernet-website te bezoeken of de app te downloaden via de App Store.

afstandsonderwijs Nijmegen crisisnoodopvanglocatie supermarkt Karel van Engelenhoven Biodiversiteit poepzakje Bergsche Maasdijk Molenkampseweg achtervolging Jaap Lange Paul Blokhuis strand windstoten Steenovensestraat