De rechtbank spreekt een 62-jarige man uit Heerewaarden vrij van het veroorzaken van een dodelijk ongeluk. De man verloor op een dijk zijn loslopende hond kortstondig uit het oog. Vlak daarna viel een passerende fietser. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De officier van justitie vroeg de rechtbank de man te veroordelen voor het veroorzaken van gevaar of hinder. Volgens de rechtbank blijft het onduidelijk waarom het slachtoffer van de fiets viel. Zij vindt niet dat het baasje van de hond in deze specifieke situatie gevaar of hinder heeft veroorzaakt. De rechtbank spreekt de man daarom vrij.

Heerewaarden - Na een anonieme melding heeft de politie donderdagmiddag een loods aan de Hogewaard in Heerewaarden bezocht. Tijdens de controle troffen ze een gestolen motor en camper aan. Gelukkig was de politie net op tijd, want de gestolen motor stond al klaar voor transport. Een 25-jarige man uit Eindhoven werd ter plaatse gearresteerd als verdachte.

Woensdag 9 december bezocht wethouder Peter de Vries samen met Sellenra Vastgoed Ontwikkeling BV en aannemersbedrijf J.A. van Boxtel BV het woningbouwproject De Vrije Heeren in Heerewaarden. De bouw van 16 nieuwbouwwoningen is inmiddels van start. Op de plaats waar voorheen het dorpshuis en de school stonden, komen in totaal 20 eengezinswoningen.

(AFGELAST i.v.m. Corona maatregelen) Op zaterdag 31 oktober 2020 wordt er weer een Halloweentocht in en door het dorp Heerewaarden gehouden, waar iedereen welkom is die op een basis school zit. De bedoeling is door langs de deur te gaan en door middel van een liedje zingen lekkernijen te scoren. Dit jaar is de organisatie in handen van een samenwerking tussen MFC de Steen en Voor ons Heerewaarden.

Op 13 september organiseert Bezoekerscentrum De Grote Rivieren een Vrijetijdsmarkt. Er is een aangepaste indeling en looproute gemaakt voor een plezierig bezoek en de RIVM maatregelen te naleven. Wat is er allemaal te zien en te beleven? Kunstenaars, prachtige handgemaakte kinderjurkjes, gehaakte en gebreide spulletjes, hebbedingetjes, figuurzagen en nog veel meer.

Zeewolde installatiebedrijf Modderkolk korfbalveld Heusdensch Kanaal Crystal meth wandeltocht sporthal etos Amsterdam geweld ANPR IJsselstein verkeerscampagne Dreumel speed