Op donderdag 18 april vond een grootschalige integrale veiligheidscontrole plaats. Deze controle draagt bij aan het vergroten van veiligheid en het voorkomen van criminele activiteiten. Politie, Afvalverwijdering Rivierenland (AVRI), Belastingdienst, Omgevingsdienst Rivierenland (ODR), Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA), gemeente Zaltbommel, sociale recherche, Werkzaak Rivierenland, Liander en douane werkten bij deze controle samen.

Op vrijdag 22 maart heeft burgemeester Baars besloten tot de sluiting van een pand aan de Leijensteinstraat in Kerkdriel, op basis van de Opiumwet. Na een inval werd in een schuur een drugslab aangetroffen. Gezien de ernst van de situatie heeft burgemeester Baars gebruik gemaakt van zijn bevoegdheid om het pand voor één jaar te sluiten, conform de Beleidsregel Bestuurlijke handhaving artikel 13b Opiumwet.

Op woensdag 20 maart heeft de politie in Kerkdriel een drugslab gevonden in een schuur aan de Leijensteinstraat. De drie verdachten, waaronder de bewoner en twee personen zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn gearresteerd en zitten momenteel in hechtenis. De recherche is een onderzoek gestart naar de zaak en heeft het drugslab ontmanteld.

AMMERZODEN - Op zondag 11 februari 2024, te midden van het bruisende carnavalsfestijn, werd de feestvreugde in Ammerzoden ruw verstoord door een incident. Rond 18.30 uur vond op het parkeerterrein van de voetbalvereniging aan de Heiligenweg 2 een ernstige mishandeling plaats, waarbij het slachtoffer ernstig gewond raakte door meerdere aanvallers.

De gemeenteraad van Zaltbommel heeft het onderwerp van de beveiliging van de woning van de burgemeester ter discussie gesteld, zo blijkt uit een brief die 6 februari 2024 is vrijgegeven. Het presidium heeft om aandacht voor dit onderwerp verzocht, wat heeft geresulteerd in de publicatie van deze brief.

In een brief aan de leden van de raad heeft burgemeester Pieter van Maaren van Zaltbommel zijn excuses aangeboden voor een onbedoelde overtreding van de monumentenregelgeving. Het betreft een kwestie met betrekking tot de recente wijzigingen aan de ramen van zijn woning, een 20e-eeuws onderdeel van het Rijksmonument.

De Politie Bommelerwaard heeft afgelopen week op diverse locaties in de regio snelheidscontroles uitgevoerd, waarbij opvallend veel bestuurders te hard reden. In Gameren, Well en Nederhemert werden in totaal ongeveer 30 boetes uitgeschreven voor snelheidsovertredingen van meer dan 20 kilometer per uur (na correctie).

Vergtweg rommelmarkt Bulkseweg gasleiding Stientje van Veldhoven Druten asbestcement Mortierbom coulanceregeling Plataanstraat coronavirus Gamerensewaard Weitjesweg oorlogsgebied AstraZeneca