AMMERZODEN - Op zondag 11 februari 2024, te midden van het bruisende carnavalsfestijn, werd de feestvreugde in Ammerzoden ruw verstoord door een incident. Rond 18.30 uur vond op het parkeerterrein van de voetbalvereniging aan de Heiligenweg 2 een ernstige mishandeling plaats, waarbij het slachtoffer ernstig gewond raakte door meerdere aanvallers.

De gemeenteraad van Zaltbommel heeft het onderwerp van de beveiliging van de woning van de burgemeester ter discussie gesteld, zo blijkt uit een brief die 6 februari 2024 is vrijgegeven. Het presidium heeft om aandacht voor dit onderwerp verzocht, wat heeft geresulteerd in de publicatie van deze brief.

In een brief aan de leden van de raad heeft burgemeester Pieter van Maaren van Zaltbommel zijn excuses aangeboden voor een onbedoelde overtreding van de monumentenregelgeving. Het betreft een kwestie met betrekking tot de recente wijzigingen aan de ramen van zijn woning, een 20e-eeuws onderdeel van het Rijksmonument.

De Politie Bommelerwaard heeft afgelopen week op diverse locaties in de regio snelheidscontroles uitgevoerd, waarbij opvallend veel bestuurders te hard reden. In Gameren, Well en Nederhemert werden in totaal ongeveer 30 boetes uitgeschreven voor snelheidsovertredingen van meer dan 20 kilometer per uur (na correctie).

Op dinsdagavond 30 januari 2024 wordt een informatieve inloopavond gehouden over het veelbelovende project Flexwoningen De Tol. Dit wordt gezamenlijk georganiseerd door de gemeente Zaltbommel, Bazalt Wonen en Rabo SmartBuilds. De inloopavond vindt plaats in wijkontmoetingscentrum De Grote Aak, gelegen aan Johan van Oldenbarneveldtstraat 2 in Zaltbommel, en duurt van 17:30 uur tot 20:30 uur.

De politie heeft recentelijk een tweede verdachte gearresteerd in verband met het geweld tegen hulpverleners tijdens de jaarwisseling in Hedel. De aangehouden persoon, een 29-jarige man uit Ermelo, wordt verdacht van betrokkenheid bij de ongeregeldheden. De arrestatie vond plaats in Ermelo, als onderdeel van een bredere actie waarbij vijf adressen in Hedel, Zaltbommel en Ermelo zijn doorzocht, waaronder de De la Reystraat, de Gasthuisstraat, de Prinses Margrietstraat, de Koningin Wilhelminastraat en de Fiep Westendorplaan. Verschillende goederen zijn tijdens deze operatie in beslag genomen.

Op verschillende locaties binnen de gemeente Zaltbommel wordt momenteel hard gewerkt aan verbeteringen aan de infrastructuur. Deze maand staan de Thorbeckestraat in Zaltbommel en de Steenweg in Bruchem centraal in de werkzaamheden.

De rechtbank veroordeelt een 54-jarige man uit Den Bosch en een 36-jarige man uit Hedel voor betrokkenheid bij een hennepkwekerij in Elst. De man uit Den Bosch krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden. Daarbij moet hij een taakstraf van 180 uur verrichten. De man uit Hedel krijgt voor zijn aandeel een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand en een taakstraf van 120 uur opgelegd.

Albert Heijn Druten CoronaCheck-app rijverbod 010-groep Plataanstraat handgranaat oplichting WMO melding woningbouw coronamelder leger hennep Kerkwijk