AALST/ZUILICHEM – Tussen 10 juni en 12 juni 2022 zijn er in Aalst kentekenplaten van een personenauto gestolen. Op woensdag 15 juni 2022 22.00 uur is er door de eigenaar van de personenauto aangifte via internet gedaan van diefstal van zijn kentekenplaten. Op woensdag 15 juni 2022 rond 22.55 uur reed er een voertuig door de ANPR met, je raad het al, de gestolen kentekenplaten op zijn voertuig.
 

De laatste tijd ontvangt de gemeente Maasdriel regelmatig vragen over de werkzaamheden die gepland staan rondom de herinrichting van het centrumgebied Kerkdriel en het doorgaan van de Drielse kermis op het Monseigneur Zwijsenplein. We zetten de meest gestelde vragen en antwoorden graag voor u op een rij.

IJsselstein - De politie is op zoek naar een specifieke getuige van een dodelijk verkeersongeluk gisteravond op de Utrechtseweg. Daarbij viel een dode en raakten drie mensen gewond. De oorzaak van het ongeluk is nog onduidelijk. Op camerabeelden in de buurt is een kleine, blauwe auto te zien. De bestuurder van die auto heeft het ongeluk mogelijk gezien. We komen daarom graag in contact met deze persoon.

Het kabinet kondigt vandaag aan dat vanaf 2026 hybride warmtepompen de standaard worden voor het verwarmen van woningen. Dat betekent dat bij vervanging van de cv-installaties mensen moeten overstappen op een duurzamer alternatief. In veel gevallen is dit een hybride warmtepomp, maar ook alternatieven zoals de volledig elektrische warmtepomp of een aansluiting op een warmtenet zijn mogelijk. Het kabinet wil hiermee voor leveranciers, installateurs en woning- en gebouweigenaren duidelijkheid bieden en wijzigt hiervoor het besluit bouwwerken leefomgeving, ook wel bouwbesluit genoemd.

Oekraïense vluchtelingen die in de gemeente Zaltbommel verblijven kunnen op korte termijn een aanvraag voor leefgeld doen. De gemeente stuurde 28 april een brief aan alle Oekraïense vluchtelingen die staan ingeschreven bij de gemeente. In de brief staat informatie over het leefgeld en hoe zij dit kunnen aanvragen. Gemeente Zaltbommel volgt hierbij de landelijke regeling leefgeld van Rijksoverheid.

Ook dit jaar staan we stil bij 4 en 5 mei. Op 4 mei herdenken we slachtoffers van de oorlog. De wethouders leggen dan bloemstukken bij oorlogsmonumenten in de gemeente. Op verschillende plaatsen in Maasdriel zijn er gedurende de dag plechtigheden in Alem, Ammerzoden, Hedel, Heerewaarden, Hurwenen, Kerkdriel en Velddriel. De tijden van activiteiten per kern vindt u in het programma hieronder.

Oekraïners kunnen op vrijdag 6 mei tussen 15:00 en 17:00 uur terecht bij de vaccinatielocatie in De Kreek voor hun 1e, 2e of booster (vanaf 12 jaar) vaccinatie tegen het coronavirus. Zij ontvangen het Pfizer vaccin. De GGD vraagt om (wanneer in het bezit) een identiteitsbewijs en mondkapje mee te brengen naar de vaccinatielocatie. Hebt u contact met Oekraïners die in Maasdriel verblijven, maar op andere plekken dan in de noodopvang? Dan waarderen wij het als u hen op de hoogte stelt van de vaccinatiemogelijkheid.

Aan de Veilingweg 2 in Zaltbommel opent mogelijk op korte termijn een noodopvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen. Hierover zijn gesprekken tussen de gemeente en de eigenaar van het pand. De gemeente start tevens een nader haalbaarheidsonderzoek of deze locatie, nadat de noodzaak van een noodopvanglocatie vervalt, gebruikt kan worden als huisvestingslocatie voor internationale werknemers. Dit in het kader van duurzame inzet van deze locatie.

De gemeente Maasdriel bereidt de noodopvanglocatie op Resort aan de Maas in Kerkdriel uit. Sinds 30 maart verblijven daar zo’n 110 vluchtelingen uit Oekraïne. Vanmiddag komen daar circa 60 vluchtelingen bij. Net als de eerste groep Oekraïners worden ook deze mensen ondergebracht in chalets op het vakantiepark.

Maartenskerk rommelmarkt Wethouder Bragt veiligheid prinsjesdag criminaliteit Weitjesweg Wethouder Willem Posthouwer Jaap Lange indentiteitskaart Gebr. van Kessel Valeton De Kreek afgesloten Molenstraat